Salire
| Coaching | Begeleiding |

Veranderen of veranderingen, het gaat niet altijd vanzelf
CPCC

salire, IT > NL :
groeien, klimmen,
omhoog gaan, opklimmen, opstappen, opstijgen,
stijgen, toenemen.

De wil kijkt vele malen door het venster
eer de daad de deur uitgaat
(Erasmus)

Investeren in jezelf
Coaching heeft als doel het beste van je mogelijkheden en kwaliteiten boven water te halen. Coaching helpt je om los te komen uit vastgeroeste patronen, denkbeelden of beperkende perspectieven.

Coaching helpt je ook als je wilt beginnen met ‘iets’ maar het lukt je maar niet om te starten.

Coaching helpt om meer duidelijkheid te krijgen over jouw waarden en normen en hoe deze bepalend zijn in je leven.

Als coach zal ik met je onderzoeken wat je dromen zijn, welke richting je op zou willen, welke 'saboteurs' je tegenhouden om te ondernemen wat je altijd al hebt gedroomd te gaan doen. Als coach ga ik met je onderzoeken waarom je telkens tegen dezelfde problemen aanloopt.

Mijn nieuwsgierigheid en intuïtie geven mij de mogelijkheid om stevig door te vragen indien dat nodig is.

Coachen gaat om het doel dat de coachee wil bereiken, waardoor ik mij niet specialiseer, maar me open opstel voor álle coach-vragen. Mijn nieuwsgierigheid wordt alleen maar meer geprikkeld als ik niets weet over de achtergrond van de coachee. Toch zijn er een aantal zaken waar ik meer ervaring in heb, omdat dat op mijn pad is gekomen.

AD(H)D
Op latere leeftijd de diagnose AD(H)D krijgen? Voor mij zijn er veel zaken op zijn plek gevallen. Verloren vriendschappen, onafgemaakte zaken, wisselende werkgevers en niet begrijpen waarom de wereld jou niet begrijpt (of juist andersom). Maar AD(H)D is ook: doorzettingsvermogen, oplossingsgericht zijn, vasthouden, handelen vanuit het gevoel (en meestal met de spijker op de kop), open, vriendelijk, hart op de tong en op de goede plek.

Als je weet op welke manier jij het beste functioneert, is AD(H)D geen belemmering meer maar een enorme rijkdom die je kunt benutten om je doel te bereiken. Ook in je werk!

Effectief met AD(H)D is NIET:

Effectief met AD(H)D is WEL:

Jongeren
Er zijn allerlei instanties die jongeren begeleiden als ze dreigen uit te vallen op school. Maar waar kunnen deze jongeren of hun ouders terecht als ze juist niet bij een instantie willen aankloppen maar liever een onafhankelijke gesprekspartner zoeken?

Ik zou je graag willen begeleiden/coachen als

Maar ook als

Ouders en opvoeders
Door werkervaringen, opleidingen (HBO-Jeugdwelzijnswerk, Co-Active coaching) maar zeker ook door ervaringen met mijn eigen kinderen, heb ik een achtergrond waarmee ik andere ouders en opvoeders graag help bij problemen met kinderen en/of jongeren.

Een coachtraject is mogelijk, maar ik wil ook heel graag praktisch aan de slag met tips en begeleiding.

Salire Tel: +31 (0)6 39331618
Thea van der Wallen Mail: info@salire.org
Zoetermeer KvK: 55547249
Foto